Tryckt stämning på
Värmlands Chark
– 63 varslas
Värmlands Chark har beslutat att varsla 63 personer av en personalstyrka på totalt 181. Fabriken i Kil läggs ner. Samtidigt byggs fabriken i Karlstad ut med 800 kvadratmeter.
 
”Vi hade på känn att något var på gång, men inte att det var ett så stort varsel. Det är tungt för personalen. Stämningen är tryckt. Många är oroliga”, säger Fredrik Ryderfelt, Livs klubbordförande på Värmlands Chark, till tidningen NWT.
 
För bara fyra år sedan flyttade Värmlands Chark all sin köttbullsproduktion till Kil. Då ingick verksamheten i föreningen Konsum Värmland. Sedan 2010 är Värmlands Chark ett dotterbolag.
 
Enligt vd Jesper Gunnarsson Berg, som tillträdde förra året, finns det två huvudanledningar till nedläggningen och varslet.
 
Det ena är satsningen i Karlstad som ska effektivisera produktionen. Det andra är att den volym med egna märkesvaror som bolaget producerat åt Coop ska skäras ner.
 
”Vi har tackat nej till viss del av legotillverkningen helt och hållet av ekonomiska skäl, för att det ger små möjligheter till avkastning”, säger Jesper Gunnarsson Berg till NWT.
 
/FoodMonitor
 
Läs mer: Konsum Värmland bildar Charkbolag