Efter Aftonbladets avslöjande: nu kastar Malmö ut skandalslakteriet Kronfågel igen
Aftonbladets 200 sekunder avslöjade igår lidande bland slaktkycklingar hos en leverantör till skandalslakteriet Kronfågel AB i Valla. Det får Malmö stad att stoppa inköpen från skandalbolaget – på samma sätt som man gjorde i samband med att 200 sekunder förra året avslöjade brister på anläggningen i Valla.
– De hade precis kommit till rätta med sina förelägganden och då öppnade vi upp igen. Men det var en kort period. Nu är de bortplockade igen, säger Annica Axelsson som är upphandlare och ansvarig för livsmedel på Malmö stad, till tidningen.
Djurrättsorganisationen Djurens Rätt polisanmälde igår en leverantör till Kronfågel efter det att organisationen fått ta del av bildmaterial från en anonym källa som bland annat visar på trängsel, smutsiga djur och döda kycklingar som blir nedtrampade av de levande.
– Jag visste sedan innan att det var illa i kycklingfabrikerna, men de här bilderna är fruktansvärda. Videon av turbokycklingen som inte kan röra sig, och blir nedtrampad av andra, etsar sig fast i minnet. Nu finns det ingen tid att förlora, rättsväsendet måste agera mot djurfabriker som denna, säger Camilla Bergvall som är riksordförande för Djurens Rätt, enligt Djurens Rätts sajt.
/FoodMonitor