Havredals
Inför Veganuari: Bun Meat Bun och Havredals lanserar gemensamt växtbaserad kycklingburgare
Livsmedelsföretaget Havredals meddelar att man tillsammans med hamburgerkedjan Bun Meat Bun tagit fram en speciell produkt med växtbaserad kycklingburgare till Veganuarikampanjen ”The Farmer” nu i januari. Enligt Bun Meat Bun ska burgaren vara lika god för veganen såväl som för köttätaren.
”Det är viktigt att öka omställningen till växtbaserat för klimatets skull, Havredals vill göra just den omställningen enklare. För att fler ska prova växtbaserat behöver det smaka riktigt gott och vi upplevde att marknaden saknade en bra växtbaserad kycklingburgare, som varken kompromissar med smak eller konsistens”, säger Katerina Cronstedt som är vd i Havredals.
Bun Meat Bun ser Havredals växtbaserade kycklingburgare som ett bra komplement.
”Vi vill att alla som besöker våra restauranger direkt ska hitta ett givet alternativ på vår meny, och vi känner att Havredals no-chicken puck fyller den funktionen – ett härligt och hälsosamt alternativ som är lika gott för veganen som köttätaren.” säger Emma Johansson som är verksamhetschef på Bun Meat Bun, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta:
Den växtbaserade kycklingburgaren från Havredals produceras enlgt uppgift i Sverige och är gjord med växtprotein från bondböna, havre och ärta.
Mer om Veganuari finns på djurrättsorganisationen Djurens Rätts sajt.
Foto: Havredals.