norrgott2paket
Norrmejerier satsar stort på nyheter
Om allt går som planerat blir 2011 ett rekordår för Norrmejerier med dryga 40 nya produktlaneringar i de norrländska butikerna. Många är smakbyten, men det finns också några som är både strategiskt viktiga för bolaget och som står för ett mer långsiktigt och komplext utvecklingsarbete. Norrgott och Gainomax Recovery Long Distance är två av dem, meddelar Norrmejerier.
 
Höstens största produktnyhet är Norrgott, efterlängtat bland många norrlänningar som saknat en lokalproducerad smörgåsprodukt, enligt Norrmejerier.
 
Norrgott är ett lokalproducerat bordssmör som innebär ett insteg på ett helt nytt produktområde för Norrmejerier som därmed hoppas få ännu större utrymme på norrlänningarnas matbord. Norrgott tillverkas av färsk norrländsk grädde, rapsolja och en gnutta salt.
 
a_mg_4968– Norrgott som produkt betraktad har varit efterfrågat länge bland våra konsumenter, berättar Anna-Karin Karlsson (foto) som är chef för marknad och innovation på Norrmejerier
 
– Intresset för lokalproducerade mejerivaror är oerhört starkt i Norrland det ser vi inte minst i de konsumentundersökningar vi gör och man har saknat en norrländsk smörgåsprodukt.
 
Vidare utökas Gainomax sortiment i höst med Gainomax Recovery Long Distance. Det är en mjölkbaserad återhämtningsdryck som är speciellt utformad till återhämtning efter uthållighetsidrott såsom löpning, skidåkning eller cykling. Den nya återhämtningsdrycken innehåller både protein och kolhydrater, samt salt för en maximal återhämtning efter ett långt träningspass. Produkten är ämnad för seriösa idrottare som har tydliga mål med sin träning.
 
gainomax– Gainomax Recovery Long Distance är en produkt som tagit flera år att utveckla, framtagen utifrån vetenskapliga rekommendationer säger Anna-Karin Karlsson, och fortsätter:
 
– Syftet med vårt Vetenskapliga råd är att diskutera den senaste forskningen inom nutrition i allmänhet och sportnutrition i synnerhet, för att Gainomax ska kunna erbjuda ett trovärdigt sortiment av sportnutritionsprodukter. Vetenskapliga rådet består av representanter från Umeå centrum för idrottsvetenskap och Institutionen för Kostvetenskap vid Umeå Universitet samt personal från Norrmejerier.
 
/FoodMonitor