logga-livsmedelspriset_new_mediumLantmännen tog
hem Livsmedelspriset
Sedan 1964 delar LivsmedelsFöreningen årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling. Idag tog Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen emot priset i samband med Livsmedelsdagarna i Tylösand.
 
Livsmedelsdagarna som arrangeras årligen samlar i år 360 deltagare från livsmedelsbranschen i Sverige och övriga Norden.
Så här skriver LivsmedelsFöreningen i sin motivering till att Lantmännen mottager priset i år:
 
”Lantmännen är modiga! De har en öppen attityd till innovationer och vågar satsa på nya idéer från forskare, studenter och andra kreativa människor. De erbjuder också tidig finansiering genom ”Våga satsa” till unga entreprenörer och utvecklingsföretag, vilket ofta är en förutsättning för att få idéer att flyga hela vägen till affär”.
 
”Resultatet visar sig genom ständiga förbättringar av produkter som redan finns på marknaden, genom banbrytande innovationer och genom stora varumärkesförflyttningar till nya områden. Modet och musklerna gör Lantmännen till en viktig aktör i det innovativa Sverige”.
 
– Våra innovativa framgångar är ett resultat från många års arbete som ett långsiktigt företag med starkt stöd från våra ägare, Sveriges lantbrukare. Dagens konsumenter, omvärldens förändringar och vårt löfte – att ta ansvar från jord till bord – driver oss att ta fram nya lösningar och förbättra våra kunderbjudanden, produkter och koncept, säger Per Strömberg vd och koncernchef på Lantmännen, i en kommentar.
 
/FoodMonitor

t20