KLS2023-03-24
Fel person på KLS Ugglarps skrev under delgivning om galgbord – bolaget undgick förbud med vite – nu försöker Arbetsmiljöverket igen
Som FoodMonitor berättat om tidigare så skadades personal från en underleverantör på slakteriet KLS Ugglarps AB i Dalsjöfors av ett så kallat galgbord som används till grisar. Myndigheten lade ett förbud som förenades med vite – men som inte kunde användas då fel person på bolaget skrivit under en delgivning. Brister med galgbordet har enligt Arbetsmiljöverket bestått och nu förbereder man för nya eventuella åtgärder mot KLS Ugglarps AB.
– Vår uppfattning är att det fortfarande finns brister vid den arbetsstation som de kallar för galgbordet, säger Henrik Larsson som är arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket.
Bland annat det här har ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL
Bilden till vänster: "översiktsbild på nätskydd framför krokfördelare". Bilden till höger: "Närbild på skydd framför krokfördelare. På bilden syns att det saknas skydd mot ingrepp både från sidan och underifrån." Bildtexter: Arbetsmiljöverket. Foto: Arbetsmiljöverket.