Boxmeal2023-05-23t
Food4Life Sverige förbjuds att producera och leverera matlådor – som sålts av sajten ”16 weeksofhell” och av Boxmeal Gävle
Enligt livsmedelskontrollen på Stockholms stad tillverkar företaget Food4Life Sverige AB i Stockholm matlådor utan att vara en godkänd anläggning hos Livsmedelsverket – och att snusk ska ha påträffats i anläggningen. I dagarna har myndigheten därför förbjudit produktion och leveranser. Food4Life Sverige AB uppger att man inte visste om att man behövde tillstånd, men att man nu skickat in en ansökan. Att det ska ha varit snusk håller man inte med om.
– Det håller jag inte med om, vi städar varje dag, säger Fredrick Cederberg som driver verksamheten.
”Förbudet kan upphävas när ni kan visa på godkännande från livsmedelsverket för produktion av matlådor”, skriver Stockholms stad i det beslut om förbud som man skickat till Food4Life Sverige AB.
Det var vid en kontroll nyligen som Stockholms stad ska ha upptäckt att Food4Life Sverige AB tillverkar matlådor innehållande kyckling med pasta, köttfärssås med pasta, lax och fläskfilé utan att vara godkända.
Boxmeal2023-05-23
Myndigheten säger sig även ha upptäckt snusk med verksamhetens utrustning och i deras lokaler.
Matlådorna har enligt uppgift sålts direkt till konsumenter av sajten ”16 weeksofhell” – och på företag i Gävle och på Gävle kommun av företaget Boxmeal Gävle AB i Gävle.
”Dessa matlådor ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
/FoodMonitor
Bilderna: enligt uppgift från den aktuella kontrollen på Food4Life Sverige AB. Foto: Stockholms stad.