returpackpantletarkampanj
Barn pantade för 180 000 kronor
Returpack´s pantletartävling engagerade 400 barn runt om i landet i sommar. Det har gett utdelning. Enligt bolaget har barnen samlat in inte mindre än 180 000 kronor. Det är 70 000 kronor mer än förra året.
 
”Resultatet är verkligen imponerande! Antalet är så stort att det är svårt att visualisera men om man skulle lägga alla burkarna och flaskorna på rad så skulle det räcka mellan Stockholm och Göteborg”, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.
 
”Barn och unga är mycket viktiga i vårt arbete för att nå en högre återvinning. Av de drygt 400 barn som anmält sig som pantletare i sommar har 117 registrerat sin pant på vår hemsida och pantat för sammanlagt 180 000 kronor under ett par månader. Det är både en stor vinst för miljön men även ett bra sätt att uppmärksamma att pant är pengar”, säger Katarina Lundell.
 
Pantletartävlingen startade i juni och pågick fram till slutet av augusti. Allra bäst pantade Jesper 12 från Helsingborg. Han samlade ihop 29 000 kronor.
 
I Sverige pantas nästan nio av tio burkar och återvinns. Enligt Returpack sparar man genom att panta en burk hela 95 procent av den energi som går åt för att tillverka en helt ny.
 
/FoodMonitor 
 
Foto: Returpack.