Konsument med celiaki skadad vid resa med Airtours – hotell trodde att gluten är samma sak som ägg
En konsument med celiaki har vänt sig till Svenska Celiakiförbudet efter det att denne, trots löfte om glutenfri mat, blev serverad mat med gluten under en resa med resebolaget Airtours – och blev skadad av det och fick läggas in på sjukhus. Hotellet ska ha trott att gluten betyder ägg.
”Har Celiaki sedan ca 20 år tillbaka. Är en van resenär. Köpte en allinclusive resa via Airtours. Med GF (glutenfri /red) mat på Flygresan (chartrat SAS-plan), där första incidenten skedde då jag fick ett kex i min mat med Gluten i (portionsförpackat med innehållsförteckning). Påpekade för kabinpersonalen som skulle anmäla incidenten själva. Hotellet på destinationen har skriftligt svarat att de kan tillgodose GF kost och hantering, detta via mailkonversation. Serverade mat med Gluten i vid flera tillfällen, och de meddelade sedan att det var för att de trodde Gluten var ägg (fast jag visat översättningskort från Celiakiförbundet). Vart inlagd på sjukhus på ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL