brist2023-11-16
Willys är oschyssta mot Schysst käk
KOMMENTAREN Matbutiken Willys Karlstad Bryggudden vet om att förpackningar med picklad rödlök från tillverkaren Schysst käk Sverige AB i Västerås läcker – men säljer dem ändå. Det kunde FoodMonitor konstatera idag när fingervantarna plötslig blev blöta när produkten plockades upp.
FoodMonitor informerade personalen på Willys som nog, med ett undantag, knappt kunde vara mer ointresserad av detta fynd. Men man uppgav att man visste om problemet.
Vi bad att få prata med butikschefen men ingen av de fem vi pratade med sade sig veta vem han var annat än att de i bästa fall kunde hans förnamn.
Den aktuella produkten borde plockas bort från hyllan och Willys borde kontakta Schysst käk om de inte redan gjort det – allt annat vore oschysst.
Schysst käk borde nog undersöka var i kedjan problemet uppstått eller om det kanske är en maskin hos dem som inte fungerar optimalt.
Läckande förpackningar är inte roligt för konsumenter att få med sig – och kan utgöra en risk för kontaminering både av produkten såväl som andra produkter.
Återstående för oss är att tvätta ett par fingervantar.
UPPDATERAD
Så här kommenterar Schysst käk det inträffade i ett mejl till FoodMonitor:
"Vi fick information kring problemet från Dagab igår 15 november.
Vi var i kontakt med producent idag 16 november på morgonen.
Det rör sig om ett handhavandefel i packningen när de färdiga förpackningarna spolas av innan de lämnar producent.
Det är ett fåtal begränsade batcher som är berörda av problemet.
Åtgärd inleddes omgående med nya rutiner från och med idag 16 november."
– Varje år skickar vi ut miljontals förpackningar, ibland kan det såklart bli fel. Men vi jobbar stenhårt att hela tiden hålla koll på eventuella avvikelser och åtgärda dessa direkt. När det kommer till den här förpackningen så har vi sen vetskap om problemet som rör ett fåtal batcher spårat det till ett handhavandefel i slutpackningen och satt in nya rutiner hos producent inom loppet av 24 timmar, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av Schysst käk.
HÅKAN FRISELL
Bilden: den aktuella produkten. Foto: FoodMonitor.