cupcakeskungsornenCupcakes – enligt trenden
Cupcakes har blivit trendigt. Bloggvärlden är full av de söta, dekorerade bakverken och mängder av recept lockar fram vår inre konditor. Kungsörnen meddelar att man nu lanserar bakmixer i olika smaker, som gör det enkelt att lyckas med dessa hemma.
 
Cupcakes är små kakor som bakas i portionsformar som sedan pyntas med frosting och strössel, nötter, bär eller godis. Namnet cupcakes tros härstamma från 1800-talets Amerika då husmödrarna saknade hushållsvåg och istället använde en kopp som mått för ingredienserna när de bakade. En kopp mjöl, en kopp socker resulterade i att kakan fick namnet ”koppkaka” – cupcake, förklarar Kungsörnen i ett pressmeddelande..
 
– Cupcakes är som ett slags minitårtor, säger Lena Borg Jakobsson, produktchef, Kungsörnen. De är lika mycket njutning för ögat som för gommen och du kan dekorera de som du vill, bara fantasin sätter gränserna.
 
Kungörnens cupcakes finns i smakerna Strawberry Surprise och Chocolate Dream och innehåller bakmix, tio muffinsformar, frosting och topping.
 
Kungsörnen Cupcakes finns i butik från och med vecka 40, meddelar företaget.
 
/FoodMonitor