FELIX lanserar nya Bowls
Livsmedelsbolaget FELIX meddelar att man utökar sin produktserie Bowls till att nu omfatta ”Spicy Korean Rice Bowl”, ”Indian Masala Bowl”, ”Mexican Burrito Bowl”, ”Moroccan Grilled Cheese Bowl” och ”Creamy Halloumi Hotpot”. Produkterna innehåller enligt uppgift minst 50 procent grönsaker.
– Vi har sen länge sett att det saknas någonting i frysdisken. Idag är det väldigt likriktat och utformat efter en äldre, traditionell ofta manlig målgrupp. Vi vill förnya synen på fryst färdigmat och göra så att personer som inte äter den här typen av mat idag ska få upp ögonen för kategorin. Våra Bowls är hälsosamma rätter som känns fräscha och som inte liknar någonting annat i frysdisken idag, säger Marcus Nilsson Schön som är Gastronomisk utvecklare, enligt ett pressmeddelande.
Felix har frågat konsumenter om matbutikernas frysdisk.
”Felix har genomfört en undersökning som visar på svenska konsumenter främst skulle handla mer fryst mat om prisnivån i frysdisken var lägre (49 procent) men det är också tydligt att konsumenterna söker mer än bara låga priser – de efterfrågar ett hälsosammare (26 procent) och bredare utbud generellt (28 procent)”, skriver man i pressmeddelandet.
FoodMonitors första intryck: Mexican Burrito Bowl med lime, färskost och jalapeno funkar utmärkt till bland annat lunch. Mättande, trevlig smak, balanserad sälta och behaglig textur.
(FoodMonitor planerar att successivt testa även de andra produkterna i serien /red)
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.