Årets Kock fortsätter att växa
Restaurangakademien meddelar att tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning – även i år satt nytt anmälningsrekord. 147 kockar från hela Sverige har skickat in sitt bidrag till Årets Kock 2012. ”Det är fantastiskt att intresset för tävlingen bara ökar”, kommenterar Hanna Halpern, general Årets Kock.
 
I årets startfält finns 11 kvinnor och 136 män. Medelåldern är 30 år. Majoriteten av de tävlande är verksamma i någon av storstadsregionerna Stockholm (49 kockar), Göteborg (38 kockar) eller Malmö (29 kockar). Övriga kockar kommer från restauranger spridda över hela landet. Fem tävlande är verksamma utomlands, meddelar Restaurangakademien.
 
”Det är fantastiskt att intresset för tävlingen bara ökar. Årets Kock ska vara en tävling för hela Sverige, och det är därför glädjande att se att vi även i år har sökande från alla delar av landet. Däremot har vi en utmaning i att locka fler kvinnliga kockar att tävla, där behöver vi ta ytterligare tag, säger Hanna Halpern.
 
Tävlingsbidragen ska nu bedömas av en jury bestående av ett 15-tal av Sveriges främsta kockar. Den 10 respektive 26 oktober offentliggörs vilka 24 tävlande som går vidare till semifinalerna i Malmö och Sundsvall.
 
/FoodMonitor