konsumvarmlankttbullar
Sveriges bästa köttbullar tillverkas i Värmland
I Chark-SM som avgjordes i veckan tog matbolaget Konsum Värmlands egna varumärke ”Svenska Favoriter” hem titeln som Svenska mästare i klassen köttbullar. Vd Steve Fredriksson är glad för utmärkelsen.
”Sedan tidigare är våra köttbullar kända och uppskattade över hela landet. Framgångarna vid årets Chark-SM kommer förhoppningsvis ge oss möjlighet att leverera till ännu fler utanför Värmlands gränser”, säger han.
 
I Chark-SM tävlade 573 produkter från 140 Svenska företag. Evenemanget arrangeras vartannat år gemensamt av den svenska köttbranschen och SIK, Institutet för livsmedel och bioteknik.
 
Tävlingen är indelad i 16 klasser. Varje klass bedöms av en jury i ett så kallat blindtest. Juryn består av ett 30-tal personer från köttbranschen, SIK, kryddleverantörer, butikskedjor och konsumenter. Konsum Värmland vann totalt 12 medaljer på 14 inlämnade bidrag.
  
”Det är fjärde gången i rad som vi vinner ett stort antal medaljer. Det är ett erkännande för den yrkeskunnighet som finns här i vår egen charkfabrik”, säger Steve Fredriksson.
 
Källa: Konsum Värmland.