p2024-09-05
Hovet bör ta livvaktsskyddet i örat – brast när Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia var i Karlstad
KOMMENTAREN Idag när Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia var på besök i Karlstad var det stålande solsken och högsommarvärme. Lunchen intog paret i kommunens representationsvåning vid Klarälven. Det var då vi noterade hur mindre bra deras livvaktsskydd var.
p29
När Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia satt och åt tillsammans med inbjudna och värden Karlstads kommun öppnades plötsligt en dörr på undervåningen av den lilla bokhandeln där. Konsekvensen blev att det var helt öppet för vem som helst att gå upp för trappan direkt till paret där de satt och åt. Livvaktsskyddet hade ingen uppsikt över detta.
Personal på bokhandeln hade inte fått någon information och öppnade för kunder precis som vanligt.
Efter ett tag kom en representant för Hovet och undersökte vad som pågick då han hörde vår intervju med personalen. Han berättade att inte heller Hovet fått veta att det skulle vara öppet.
Det tycks som att livvaktsskyddet inte gjort sin hemläxa. Att lämna ett sådant säkerhetshål är oförsvarligt. Det är helt enkelt inkompetent.
Vi noterade också att livvaktsskyddet tycktes generellt osäkra på vad de skulle göra och rörde och uppträdde sig på ett orutinerat sätt. Kanske de stördes av värmen eller hade på något sätt en tillfälligt nedsatt förmåga. Jag vill inte spekulera i varför men de verkade inte riktigt med på banan efter gårdagens middag hos landshövdingen.
Ni får ta dem i örat?
– Ja, säger representanten för Hovet.
Det vore faktiskt en bra idé. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia behöver ha ett kompetent livvaktsskydd. Kanske de som jobbade idag behöver roteras bort.
p87
Efter lunchen tog sig Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia till föreningen Attention för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Skolungdomar som var på plats jublade när de fick se paret.
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia såg ut att trivas under sitt besök i Karlstad – åtminstone det som media fick vara med på.
HÅKAN FRISELL
Foto: FoodMonitor.