kIMG_9108
Mothers' Rebellion tolererar inte att det fotograferas på allmän plats
KOMMENTAREN När FoodMonitor idag var i centrala Karlstad fotograferade vi bland annat restauranger, polisen och hockey supporters – inga problem med dem. Men av någon oförklarlig anledning tyckte inte klimataktivister som utgav sig för att vara från organisationen Mothers' Rebellion att vi fick fotografera på allmän plats.
En av dem reste sig, gick cirka tio meter och kläckte ur sig att de hade tillstånd av polisen att demonstrera och att det då inte var tillåtet för oss att fotografera – även om vi inte fotograferade dem.
Komiskt – ja och helt felaktigt.
Kanske kan de inte lagen.
Därför tog vi efter det några snygga bilder på dem.
När klimataktivister beter sig korkat åt så drar allmänheten öronen åt sig – som när klimataktivister lagt sig ner på vägar och blockerat för ambulanser under utryckning.
Positivt är att allt fler svenskar ser nyktert på klimatfrågan – och vissa extremister som vill inskränka våra rättigheter för driva igenom sin kaotiska, ogenomtänkta och skadliga klimatagenda får det allt svårare att få folk att lyssna.
Sedan har vi också många seriösa klimataktivister som är pålästa och har viktig information till allmänheten – de lyssnar vi gärna på.
HÅKAN FRISELL
Bilden: Mothers' Rebellion tillåter inte att man fotograferar på allmän plats. Foto: FoodMonitor.