anari_new_largeProduktnytt:
Färskost från Cypern
Larsa Foods meddelar att man nu lanserar ytterligare en färskprodukt från Cypern. Det är den cypriotiska färskosten Anari som nu är på intåg hos fler butiker inom dagligvaruhandeln. Anari är en mjuk gräddig ost med låg fetthalt och mild smak och kan liknas vid den italienska färskosten Ricotta, enligt företaget.
 
”Anari är välkänd på Cypern. Där äter man den oftast till frukost med färsk frukt, men den har tyvärr kommit lite i skymundan för Halloumin. Den senaste tiden har man sett en ökning i popularitet. Anari osten fick dessutom en hedrande silverplats under World Cheese Awards i England år 2005, så den förtjänar helt klart en plats i de svenska ost diskarna,” säger Maria Meizar, marknadsansvarig för Larsa Foods.
 
”Förutom att trenden och nyfikenheten för Östra Medelhavsmaten har ökat, så finns även ett stort intresse för de positiva hälsoeffekter som maten från Medelhavet också står för. Vi hoppas att fler och fler vågar byta ut den traditionella frukostmackan mot färsk Anari. Det har jag faktiskt själv börjat med och det är både nyttigt och gott!”
 
Osten Anari tillverkas, liksom Ricotta, av den vassle som återstår efter ostproduktionen. Anari är perfekt för frukost eller som lättare måltider och tilltugg. Prova gärna med färsk frukt eller vår favorit, anari med ringlad honung och kanel, toppa gärna med lite valnötter.
 
/FoodMonitor