Rapsgrisen ger nya jobb
Scan meddelar att satsningen på rapsgrisen skapar nya jobb på bolagets anläggning i Skara. De första uppfödarna är grisbönder i Skaraborg och produktionen är därför knuten anläggningen i Skara. Inför den första lanseringen vecka 16 till restauranger och storhushåll öppnar anläggningen återigen upp styckningen och nyanställer 25 personer.
 
– Rapsgrisen är en satsning som gynnar hela kedjan, från svensk grisnäring ut till konsument. Köttet får en högre andel naturligt nyttiga omättade fetter, som Omega 3. Fettsammansättningen gör i sin tur att köttet blir både mörare och smakrikare, säger Magnus Sjöholm, affärsutveckling/strategi Scan AB.
 
Som FoodMonitor tidigare rapporterat kommer konceptet från HKScan i Finland som bedrivit forskning kring rybs (närbesläktad växt till raps), som komponent i grisfoder, i över fyra år.
 
De första rapsgrisuppfödarna finns i Skaraborg och i närheten av Scans anläggning i Skara. Satsningen på rapsgrisar innebär att anläggningen återigen kommer att stycka gris. De första produkterna till restaurang- och storhushållsmarknaden kommer att lanseras vecka 16. En ombyggnation på anläggningen har startat och nyanställningar beräknas till ca 25 personer, enligt ett pressmeddelande från Scan.
 
– Att uppfödarna nu finns i länet gynnar oss på Skara-anläggningen och det känns riktigt bra att få nyanställa. Beskedet att öppna upp styckningen igen är positivt för hela anläggningen, säger Andreas Strandroth, platschef Scan AB Skara.
 
Läs tidigare intervju i FoodMonitor med Magnus Sjöholm ang. lansering av rapsgrisen
 
/FoodMonitor