USA: 500 000 vill ha märkning
av GMO-maten 
Konsumenter vill veta vad som finns i deras mat. GMO är inget undantag. Därför har 500 000 amerikaner via kampanjen "Just Label It" skickat sina kommentarer till det amerikanska livsmedelsverket, FDA. Det rapporterar Huffington Post.
 
"Tills vi vet helt säkert att GM-grödor är säkra att äta så borde konsumenter kunna välja om de vill äta dem. Mat som producerats av GMO måste märkas. Konsumenterna behöver veta", säger Gary Hirshberg, styrelseordförande och grundare av "Just Label It", enligt Huffington Post. 
 
"Samtidigt som för- och nackdelarna med GMO-maten debatteras så växer det upp en hel generation som konsumerar den." 
 
"Just Label It" har fler än 450 olika organisationer anslutna till sig. Kampanjen vill påverka FDA att införa märkning av GMO-livsmedel. 
 
 
Opinionsundersökningar har enligt uppgift tidigare visat att mer än 90 procent av den amerikanska  befolkningen vill ha en märkning av mat som innehåller GMO. 
 
Med videon som kampanjen nu har släppt på bland annat YouTube hoppas man kunna påverka ytterligare en halv miljon amerikaner att engagera sig i frågan fram tills i mitten av april. Då stänger FDA möjligheten för allmänheten att skicka in kommentarer. 
 
/FoodMonitor 
 

t20