Carlsberg investerar
i automationslager
Carlsberg Sverige investerar 200 miljoner i ett samtal centrallager med automatisk plockrobot i Falkenberg. Samtidigt minskar personalbehovet i såväl Falkenberg som Bromma. Detta rapporterar Dagens Handel.
  
Ett samlat centrallager krävs enligt uppgift för att införa en automatisk plockrobot varför lagret i Bromma flyttas över till Falkenberg. Carlsberg bedömer att cirka 130 tjänster kan påverkas från i år fram till 2014, varav 75 i Falkenberg.
 
– Vi har informerat de anställda och de fackliga parterna och kommer nu att inleda förhandlingar. Vi är mycket måna om att hitta bra lösningar för övertalig personal i dialog med berörda och facket, säger Carlsberg Sveriges vd Mark Jensen.
 
Sammanlagt har bolaget investerat runt en miljard kronor i Falkenberg, senast förra året i en hypermodern burklinje, som invigs i april i år.
 
– Vi fortsätter att investera kraftigt i Falkenberg, Därmed får Carlsberg ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla sig som ett modernt och innovativt företag, säger Mark Jensen.
  
/FoodMonitor