aica267ICA blev
Årets Miljöstjärna
För att premiera ett aktivt miljöarbete har Coor Service Management instiftat priset Årets Miljöstjärna. I dag delades årets pris ut till ICA på Westmanska palatset i Stockholm. Priset togs emot av ICA´s miljöchef Maria Smith och Stefan Gedeskog, Head of Facility Management. Foto: Mats Holmström
 
Grunden för utnämningen av Årets Miljöstjärna ligger i en omfattande miljögranskning av servicetjänsterna Coor utför till sina kunder. Totalt har servicetjänsterna på 140 olika anläggningar i Norden granskats. Miljögranskningen har gjorts med hjälp av det egenutvecklade miljöverktyget Coor Green Services - den första heltäckande miljömärkningen i världen inom servicesektorn.
 
– Vi är stolta över att i år kunna utse ICA till Årets Miljöstjärna. ICA har varit en aktiv kund som ställt höga krav vilket resulterat i en anmärkningsvärt stor förbättring i 2011 års miljögranskning enligt Coor Green Services. För 2011 uppnådde tio ICA-anläggningar silvernivå och tre guldnivå vilket är ett bevis på en hög och jämn miljöstandard, säger Staffan Ebenfelt, vd för Coor i Sverige.
 
Priset, som delades ut idag, den 16 april i Stockholm, består av en prissumma som vinnaren får skänka till valfri miljöorganisation. ICA har valt att skänka vinstpengarna till Världsnaturfonden WWF.
 
Fakta om Coor Green Services:
Coor Green Services är ett utvärderingsverktyg som kartlägger servicetjänsternas miljöpåverkan. Tjänsterna utvärderas utifrån relevanta miljökriterier som är mer långtgående än vad lagstiftningen kräver. Miljömärkningen finns i två nivåer: silver och guld. Utvärderingsverktyget är dynamiskt, vilket innebär att verktyget anpassas till utvecklingen över tiden.
 
/Mats Holmström

t20