Konsument anmäler McDonald´s
för undermåliga Coca-Cola glas
De Coca-Cola glas McDonald´s delar ut i samband med kampanjer kan vara farliga. Det påstår i alla fall en konsument som anmält bolaget till Konsumentverket. Konsumenten höll på med att diska ett glas som plötsligt gick sönder. 
”Jag skar upp halva pekfingret och fick åka upp till akuten och sy sju stygn”, skriver konsumenten i sin anmälan till Konsumentverket.
 
”McDonald´s säger att man aldrig haft problem med glasen. Men när jag hör mig för och tittar på nätet så är det många som råkat illa ut…”
 
Konsumenten säger sig också ha varit i kontakt med bolaget men fått kalla handen.
 
”McDonald´s förnekar att glasen är dåliga och lade ner min anmälan om ersättning för sveda och värk ganska snabbt. Är ni fler där ute som råkat ut för detta så anmäl, så att McDonald´s får göra rätt för sig”, skriver konsumenten.
 
Det är inte ovanligt att de kampanjglas som McDonald´s delar ut orsakar skador. I England skar sig nyligen en 13-årig flicka i munnen efter det att hennes Coca-Cola glas gick sönder när hon drack mjölk. McDonald´s bad flickan och hennes familj om ursäkt.
 
Sommaren 2010 återkallade McDonald´s cirka 12 miljoner glas i USA med Shrek-motiv som visat sig innehålla för höga halter av kadmium, som är ett miljögift, och speciellt farligt för barn.
 
McDonald´s i Sverige har hittills inte velat kommentera den aktuella anmälan. 
 
HÅKAN FRISELL