Bergendahls fyller 90
och satsar på expansion
Denna veckan firar Bergendahls att det var 90 år sedan Mikael Bergendahl startade företaget i Hässleholm. Detta firas med en 300-miljonerssatsning på ett nytt höglager och en ny City Gross i Hässleholm, meddelar man.
 
Företaget startade som en agentur för smör och har under åren utvecklats till landets 102:a största företag. Under Spiros Mylonopoulos 24 år som koncernchef har Bergendahls omsättning ökat från 1 till drygt 10 miljarder kronor. Bergendahls är därmed idag en av landets fem största företag inom svensk handel.
 
– Under mina 24 år som VD och koncernchef har jag varit med om en fantastisk resa. Jag är tacksam för den och ser nu fram emot att få medverka till att lyfta Bergendahls till nästa nivå som styrelseordförande, säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande för Bergendahls.
 
Bergendahls består idag av tre grenar med verksamhet i Norden, Polen och Asien. Utöver livsmedelsdelen under varumärkena City Gross, EKO, Den svenska matrebellen och Matöppet ingår numera även butikskedjorna Glitter, Granit och DUKA (i Polen).
 
Bergendahls startades 1922 i Hässleholm av nuvarande huvudägaren Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos farfar Mikael Bergendahl. Hon äger sedan 1983 verksamheten, med maken Spiros Mylonopoulos som koncernchef sedan 1988. Deras barn Sophia och Carl Mikael Bergendahl utgör tillsammans med Elisabeth ägarkretsen och är operativt verksamma inom Bergendahls utöver sin funktion som bl a ordinarie ledamöter i moderbolagets styrelse.

/FoodMonitor