Utpekad grossist i
Södertälje värjer sig
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har det finska livsmedelsverket larmat om att mögelgiftet aflatoxin upptäckts i paprikapulver som sålts i en livsmedelsaffär i Tampere. Enligt uppgift har produkten en etikett som ser ut att vara från grossisten Midyat Import och Export i Södertälje. Men idag slår grossisten ifrån sig.
”Vi blev chockade, vi har aldrig sålt något till livsmedelsaffären i Tampere. Vi kontaktade också våra underleverantörer som inte heller har sålt paprikapulver till Finland. Det är en tragisk och obehaglig historia som vi hoppas att de finska och svenska myndigheterna löser så snabbt som möjligt” säger Midyat Import och Exports vd Nebil Oyal, i en kommentar.
Enligt Nebil Oyal har paprikapulvret som upptäcks i Finland bäst före datum september 2015. Han ber de kunder som köpt paprikapulver med den märkningen att återlämna produkten där den köpts.
”Det är viktigt att andra kunder som har köpt paprikapulver kontrollerar vilket bäst före datum det är, om det överensstämmer med det som giftet återfanns i, alltså bäst före september 2015, skall de genast gå tillbaka med den till den affär de har köpt den i”, säger han.
Uppdaterad 2014-02-14.
Midyat Import och Export återkallar idag paprikapulver med Lot nr 912 som har bäst före datum 09/2015. Detta på grund av att produkten enligt bolaget visat sig innehålla för höga halter av mögelgiftet aflatoxin.
/FoodMonitor
Läs mer:
Aflatoxin i paprikapulver från Turkiet