ICA lanserar gårdsgris
Med produkter som fläskfilé, kotletter och skinkstek lanseras från och med idag ICA Selection Gårdsgris i köttdiskarna. Köttet kommer från ett fåtal utvalda gårdar i Sverige med särskilt höga krav på djuromsorg och miljöhänsyn.
 
Suggorna bökar i extra mycket halm och gödgrisarna får bara svenskodlat foder, ofta från den egna gården. Allt foder som gårdsgrisarna får är fritt från GMO. Stallarna värms upp av förnyelsebar energi och köttet är märkt med kontrollmärkningen Svenskt Sigill, säger ICA i ett pressmeddelande.
Lanseringen av ICA Selection Gårdsgris börjar idag och produkterna är möjliga att beställa för Sveriges samtliga ICA-butiker.
 
– Vi vet att de svenska konsumenterna är mycket måna om djuromsorg och vill veta varifrån köttet de äter kommer. Med satsningen på gårdsgris tar vi ett viktigt steg för att möta den efterfrågan. I första skedet har vi valt ut fyra gårdar från vilka köttet levereras. Det innebär att volymen är begränsad men vår förhoppning är att efterfrågan ska vara så stor att vi framöver kan utöka volymerna, säger Johanna Stiernstedt, kvalitetschef, ICA Sverige.
 
Köttet produceras på Ullevi Västergård, Östra Kråkerums gård och Lapserum i Småland samt på Solgården utanför Kristianstad. På varje förpackning ser du på vilken gård grisen kommer från.
 
Satsningen på kött från gårdsgrisar görs i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, med vilka ICA sedan flera år har ett samarbete, bland annat för att utveckla svensk livsmedelsproduktion.
 
Källa: ICA AB