lantmannen_new_largeKokbok för skolkockar
Lantmännen, som 2008 och 2010 anordnade SkolmatsGastro, Sveriges första matlagningstävling för skolkockar, släpper idag Sveriges första kokbok för skolkockar – Matlust. Lantmännen har samlat vinnarrecepten och barnens favoriter i en kokbok för att motivera fler skolor och skolkockar att göra både god och nyttig mat.
 
Boken innehåller 67 recept, varav några vinnarrätter från SkolmatsGastro 2008 och 2010. Samtliga recept är beräknade för 100 portioner.

Lantmännen startade Sveriges första rikstäckande tävling för skolkockar, SkolmatsGastro, med Kocklandslagets grundare Kurt Weid i spetsen. Tävlingen hålls vartannat år och målet är att inspirera och synliggöra landets alla skolkockar.
 
Lantmännen har nu samlat vinnarrecepten och barnens favoriter i en kokbok för att motivera fler skolor och skolkockar att göra både god och nyttig mat.

– Det har saknats en ordentlig kokbok för skolkockar och vi hoppas kunna bidra med både lust och inspiration till att skapa god och nyttig mat ute i skolorna. Under de år jag varit ute och föreläst i skolor i har jag träffat många duktiga skolkockar med stor potential för nyskapande i skolköken, säger Kurt Weid, köksmästare på Lantmännen.
 
/FoodMonitor