norrmejerierburtrask
Norrmejerier storinvesterar
i Burträsk
Norrmejerier har beslutat om en av sina största investeringar någonsin. Mejeriet i Burträsk ska byggas ut för 154 Mkr. Utbyggnaden, som ska möjliggöra en kraftig ökning av tillverkningen av Västerbottensost, ska vara genomförd under 2014.
 
”Detta är en storsatsning på mejeriet i Burträsk. Det känns bra att vi nu äntligen kan förverkliga vår önskan och nästan fördubbla produktionen av Västerbottensost”, säger Norrmejeriers vd Bo Rasmussen.
 
”Det gör det möjligt för oss att svara upp mot den efterfrågan som finns så att ännu fler kunder och konsumenter i Sverige, men även internationellt, kan få njuta av vår unika ost.”
 
Norrmejeriers mejeri i Burträsk ligger mitt i byn. Bolaget har nyligen förvärvat ett antal närliggande fastigheter. Byns stadsmiljö kommer att förändras.
 
”Vi har ett starkt stöd i bygden för en utbyggnad säger platschef Ulf Greve i Burträsk. Det finns en stolthet över Västerbottensost och det arv som vi förvaltar. Osten är helt unik och de som bor i Burträsk och alla vi som på något sätt arbetar med osten vet vikten av att värna om och vårda detta arv”, säger Bo Rasmussen.

 

Foto: Norrmejerier.
 
/FoodMonitor