scanskivadmrpack
Scan mörar skivat i förpackningen
Köttbolaget Scan spinner vidare på sitt koncept med kött som möras i sin förpackning. Denna vecka lanserar bolaget skivat kött i mörpack.
 
”Det här är ett nytt skivat sortiment med en noga utvald skivtjocklek för varje detalj. Hur köttet förpackas är också viktigt för den slutliga ätkvaliteten. I vårt mörpack blir köttet bara mörare ju närmare bäst före datumet det kommer”, säger Robert Lundgren, kategorichef kött, Scan.
 
”Köttet är svenskt, skivat och mört, och passar perfekt till både grillen nu i sommar, och i stekpannan.”
 
I Scans mörpack förpackas köttet i vacuum. Det tillåter att mörningsprocessen fortsätter tills förpackningen öppnas.
 
I konventionella konsumentförpackningar med kött i Sverige tillsätts vanligtvis syrgas. Det gör att köttet får en fin och tilltalande röd färg. Men samtidigt avstannar mörningsprocessen och köttet blir segare, mindre aptitligt att äta, och håller kortare tid.
 
Foto: Scan.
 
/FoodMonitor