MAX veganmärker i samarbete med Djurens Rätt
Hamburgerkedjan MAX meddelar att man från och med den 14 mars kommer att använda märkningen "100 procent VEGANSKT® Godkänd av Djurens Rätt" på ett antal produkter. Märkningen har tagits fram för att göra det enkelt för konsumenter som inte vill konsumera produkter med animaliska ingredienser.
– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra gäster att göra medvetna val, det här är ytterligare ett steg i den riktningen. Vår resa från att testa falafelburgare för elva år sedan till idag där vi kan veganmärka hela elva produkter har varit otroligt spännande. Målet om att 50 procent av våra sålda måltider ska vara annat än rött kött år 2022 känns närmre än någonsin säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers, enligt ett pressmeddelande.
Totalt handlar det om 11 produkter som veganmärks på 126 restauranger i Sverige, Norge, och Danmark.
– Den gröna omställningen i restaurangbranschen är så viktig. Genom att använda veganmärkningen går MAX i bräschen för sin bransch, och vi måste våga för att vinna vissa gånger, säger Nathalie Söderström som är ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt, enligt ett pressmeddelande.
– Det är inte bara konsumenter som bär ansvar, företag har en stor roll i arbetet till ett mer växtbaserat utbud.
Dessa produkter kommer få märkningen (källa: MAX):
BBQ Sandwich
Crispy Nuggets
Crispy No Chicken
Veggie Burger (Maxbox)
Dreamshake
Vegansk Lyxshake
Dippsåserna Sriracha-ketchup, BBQ, Sweet Mustard, MAX egen äggfria majonnäs, samt Sweet & Sour.
/FoodMonitor
LÄS MER OM MÄRKNINGEN: https://www.djurensratt.se/100-procent-veganskt