sIMG_2323
Sundström ger råd om andningsskydd med P3 partikelfilter – det här ska du inte göra
FoodMonitor har i flera artiklar den senaste tiden berättat om hur man med andningsskydd kan skydda sig mot coronaviruset SARS-CoV-2. Nu svarar tillverkaren Sundströms försäljningschef Roger Rasmussen på frågor. Bland annat om varför P3 partikelfilter är bättre än FFP3, och vad man inte bör göra för att desinficera filter.
Varför är era halvmasker eller helmasker med P3 partikelfilter bättre än engångsmasker av FFP3 typ?
”Beror framför allt på tätningen mot ansiktet som blir bättre med en halvmask eller helmask i silikon eller TPE. En stor skillnad är också kraven på filtreringseffektiviteten där FFP3 masker har ett krav på minst 99 procent filtreringseffektivitet och ett P3 filter har ett krav på 99.95 procent. Vi har ju ett ännu högre krav på våra partikelfilter SR 510 P3 R på 99.997 procent”, skriver Roger Rasmussen i ett mejl till FoodMonitor.
Vilka produkter som finns tillgängliga i handeln kan man använda för att desinficera era masker och filter för att ta kol på coronaviruset?
”Generellt kan man använda handsprit med isopropanol eller etanol, gärna 70 procentig lösning, alternativt klorin som fungerar väldigt bra.”
Kan man använda T-röd?
...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20