Fiskars stoppar och återkallar skedar
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har slovenska myndigheter upptäckt att en produkt från företaget Fiskars avger primära aromatiska aminer i halter långt över gällande gränsvärde. Idag meddelar bolaget att man stoppar och återkallar produkten.
”Fiskars Group har upptäckt att ett parti skedar ur Fiskars Functional Form™ kan innehålla PAA (primära aromatiska aminer), som ligger över den acceptabla gränsen. Eftersom produkten är avsedd för kontakt med livsmedel kan den utgöra en potentiell hälsorisk. Det gäller endast skedar som är tillverkade den 23 december 2019 och därmed inte Functional Form-skedar som är tillverkade vid något annat tillfälle. Det gäller inte heller andra produkter i Functional Form-serien”, skriver Fiskars Sweden AB i ett mejl till FoodMoitor.
Det är enligt Fiskars alltså den här produkten det handlar om:
Fiskars Functional Form™ Sked
Produktkod: 1027299
Batch: 191223
”Den aktuella skeden kan identifieras på batchkoden på baksidan av förpackningen ovanför streckkoden. Om du har kastat förpackningen hittar du en symbol på baksidan av skeden. Om pilen pekar på siffran 12 och siffrorna 1 och 9 är tryckta till vänster och höger om pilen, kommer skeden från den aktuella tillverkningsomgången”, skriver Fiskars.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Slovenska myndigheter larmar om hög halt primära aromatiska aminer som avges från en produkt av märket Fiskars

t20