Konsumenter anmäler Avtalshjälpen, avtalsverige.se och Andréasson Invest AB
Företaget Andréasson Invest AB som kallar sig för ”avtalshjälpen” skickar nu ut ett dokument till konsumenter som det överst med stora bokstäver står ”Faktura” på. I liten text längre ner står det att det är frågan om ett erbjudande. Konsumenter har börjat anmäla bolaget till Konsumentverket.
”Fick en faktura för årsavgift Avtalshjälpen och fakturaavgift, totalt 2 548 kronor. Är inte något jag ens vet om eller hört talas om. Aldrig hört talas om företaget. Man tycker ju att om de vill sälja något så borde de skicka ut information om vad det är för tjänst. Det kan väl inte vara OK att de skickar ut en faktura på det sättet?”, skriver en konsument.
Ett par andra konsumenter skriver så här i anmälningar till Konsumentverket:
”Fick en faktura på tjänst jag inte beställt. Trodde att jag var betalningsskyldig men det var ett erbjudande. Olämpligt att göra utskick i form av faktura”
”Jag fick ett brev med en faktura från denna firma i dag 29 juli 2020, Avtalshjälpen. Jag har aldrig hört eller sett eller varit i kontakt med dem. Jag har varit i kontakt med polis om detta och anmält det. Jag har även skrivit att jag bestrider fakturan på deras websidas formulär. www.avtalsverige.se samt skickat skriftligt bestridande per brev till adressen i Göteborg som angavs”. Från den konsumenten försökte bolaget få 4 548 kronor.
På en faktura från ”Avtalshjälpen” som FoodMonitor tagit del av står det även bankgironummer och organisationsnumret 559043-9609 som hör till företaget Andréasson Invest AB i Göteborg. En 26-årig befattningshavare i det bolaget är även vd i företaget Telefonihuset AB i Göteborg som med 35 anställd omsätter 67 miljoner kronor enligt de senaste uppgifterna hos Bolagsverket.
Telefonihuset har sedan augusti förra året 101 anmälningar mot sig hos Konsumentverket. Det handlar bland annat om olämplig säljmetod och vilseledande marknadsföring.
FoodMonitor har inte lyckats nå "avtalshjälpen".
(Avtalshjälpen verkar försöka lura konsumenter att betala årsavgifter för telefoni /red)
/FoodMonitor

t20