k22
Svenska Oumph! sponsrar Veganuary
Varumärket Svenska Oumph!, som ägs av företaget LIVEKINDLY Collective, meddelar att man i år är officiell sponsor av Veganuary som är en kampanj för att få fler konsumenter att testa växtbaserade livsmedel och som i Sverige drivs av djurrättsorganisationen Djurens Rätt. Det är det fjärde året i rad som kampanjen anordnas i Sverige.
”Januari är det kanske bästa tillfället på året att få fler att öka sin andel växtbaserad kost, då många startar året med en ambition att äta mer hållbart och hälsosamt. Då ska vi finnas där med inspiration och smaskiga recept för en god start på året.” säger Henrik Åkerman, Global Marketing Director för Oumph!, enligt ett pressmeddelande.
oIMG_2364
”Oumph! och LIVEKINDLY Collectives mål är att hjälpa Veganuary att krossa deras sign up-mål och introducera glädjen i växtbaserad mat för människor runt om i världen. Om bara 350 000 människor äter växtbaserat i januari sparas 41 200 ton CO2EQ, 2.5 miljoner liter vatten och över en miljon djurliv räddas”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
(Mer information om Veganuari finns på Djurens Rätts webbplats /red)
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Djurens Rätt kör igång en ny Veganuari
LÄS OCKSÅ: The LIVEKINDLY Collective tar in ytterligare 135 miljoner dollar
Bilden överst. Foto: Djurens Rätt. Bilden underst. Foto: FoodMonitor

t20