nIMG_3308
Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada från Nespresso
PRODUKTNYTT Kaffebolaget Nespresso meddelar att man lanserar kapselkaffet Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada som innehåller kaffe från Nicaragua. Enligt bolaget höjer fermenteringen smakupplevelsen.
”På bönor från Nicaragua och med en speciell fermentering har Nespresso tagit fram årets första säsongskaffe från det centralamerikanska landet. Serien Master Origin lyfter fram kaffe av högsta kvalité, där bönornas ursprung och den lokala kunskapen inom kaffeframställning ger en unik smakprofil”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Kaffebönder i Nicaragua är kända för att odla kaffe på ett mindre område vilket innebär ett begränsat antal bönor per skörd. Nespresso märkte att de skickliga kaffebönderna i Nicaragua började experimentera mer med produktionsprocessen, i synnerhet gällande fermenteringen. Likt vin, så är det under jäsningen som kaffet får sin sanna smak och lukt.”
nIMG_3321
Kapslarna kan enligt bolaget återvinnas på närmsta metallåtervinning.
nIMG 3304”Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på din närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar”, skriver man.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20