Butikskedjan City Gross meddelar att man nu under våren utbildar 25 medarbetare till Grönsaksmästare. Kedjan vill på detta sätt lyfta kompetensen i butikernas avdelningar för frukt och grönt.
– Det handlar om allt från hur man hanterar produkterna på bästa sätt, hur inköpen går till men också hur man använder råvarorna – det vill säga tillagar dem, berättar Kimberley Wintmo affärsområdeschef för frukt och grönt på Bergendahls Food och initiativtagare till utbildningen, enligt ett pressmeddelande.
– På utbildningen går vi bland annat genom hur man hanterar produkterna på bästa sätt, som känslighet för bland annat temperaturer och luftfuktighet. Men vi pratar också om råvaror i säsong, vilka olika märkningar som finns och vad de står för, hur inköpen går till och hur man kan använda produkterna i sin matlagning – allt för att kunna guida våra kunder på bästa sätt och hjälpa dem hitta nya produkter att använda sig av.
Enligt City Gross ska de 25 deltagarna avge tentamen. Därefter ska de praktisera med titeln Grönsaksmästare.