eIMG_3709
God Morgon lanserar Prebiotic Fiber
PRODUKTNYTT Varumärket God Morgon, som ägs av livsmedelsföretaget Eckes-Granini Sverige AB i Brämhult, meddelar att man utökar sitt sortiment med produkten Prebiotic Fiber. Produkten innehåller bland annat prebiotisk fiber från cikoriaroten och vitamin C. Enligt bolaget har drycken flera hälsofördelar.
– Prebiotic Fiber är ett välkommet tillskott till våra funktionella juicer och fruktdrycker där produkterna är laddade med massor av frukter, bär och vitaminer. Vi är glada att kunna underlätta för våra konsumenter att dagligen få i sig mer fiber genom en fruktdryck med god smak, säger Josefin Nordmark, Brand Manager God Morgon®, enligt ett pressmeddelande.
Produkten Prebiotic Fiber har enligt God Morgon flera hälsofördelar.
”God Morgon® Prebiotic Fiber är en fruktdryck med mild smak av äpple, päron och kokosmjölk. Kokosmjölken ger en krämig, god textur och adderar en mjuk tropisk smak. Prebiotic Fiber innehåller cikoriarot som bidrar till normal tarmfunktion genom ökad avföringsfrekvens. Det prebiotiska fiberinulinet från cikoriaroten har en positiv effekt på tarmfloran och forskning visar att fiberinulinet kan öka innehållet av utvalda goda bakterier i tarmen, om man äter det varje dag. Fruktdrycken innehåller även vitamin C, som bidrar till normal funktion av immunsystemet”, skriver man.
FoodMonitors första intryck: den batch vi testade smakade bra och hade en utmärkt konsistens. Negativt är att tycket på produkten är så dåligt att det mycket lätt repas och faller bort. Det räcker att man tar i den. Det sänker helhetsintrycket. Problemet uppstår när produkten tas ut ur kylskåp och ytan blir fuktig på grund av kondensation. När vi lät förpackningen nå rumstemperatur och hade torkat försvann problemet. God Morgon borde ta upp detta med sin leverantör om de inte redan gjort så.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20