Kronfågels kycklingkött lagrades oskyddat på Frigoscandia – påstår Livsmedelsverket
I dagarna gjorde Livsmedelsverket en kontroll på ett av lagerbolaget Frigoscandias fryshus och säger sig ha upptäckt att kycklingkött från kycklingslakteriet Kronfågel AB i Valla lagrats oskyddat. Det utgör en risk för konsumenter.
”Vid kontroll som utfördes på fryshuset Frigoscandia konstaterades att flera av de staplar med produkter Kronfågel lämnat in för förvaring hade skador på emballaget på ett sådant sätt att livsmedlen inte var skyddade”, skriver myndigheten i en kontrollrapport.
”Företaget (Kronfågel /red) anlitar ett av Frigoscandias fryshus för förvaring av frysblock med färs och maskinurbenat kött. Stapling på träpallar och emballering med plast sker på Kronfågel. På fryshuset förflytas pallarna med staplade produkter med truck. När truckarna lyfter pallarna anläggs godset mot truckens ram och lyftarmar. Är godset som lyfts ojämnt packat eller om det sticker ut utanför träpallen kan emballaget skadas.”
Det är ännu oklart exakt vilket fryshus det handlar om.
FoodMonitor har inte lyckats nå ansvariga på Frigoscandia.
(Frigoscandia säger sig inte ha någon presskontakt eller ansvariga som kan svara på frågor vilket är undermåligt /red)