Fler anmälningar mot skandalbolaget Svenska Vattenlaboratorium AB
Som FoodMonitor berättat om tidigare så tycks skandalbolaget Svenska Vattenlaboratorium AB i Luleå ha som affärsidé att ta in pengar för vattenanalyser via sin sajt vattenlab.se men sedan inte leverera. Den senaste tiden har ännu fler konsumenter vänt sig till Konsumentverket med anmälningar.
”Jag ville beställa en vattenanalys från egen brunn och googlade. Hittade då dessa och beställde en analys och swishade pengar. Efteråt läste jag recensioner och många verkar ha blivit lurade och företaget verkar ej finnas längre. Jag har ringt dem och mejlat men inget svar”, skriver en konsument i dagarna i en anmälan.
Så här har fler drabbade konsumenter skrivit i anmälningar till myndigheten de senaste månaderna:
”Vi beställde småbarnspaket med vattenprov och betalde 750 kronor via swish 26 maj. Sen kom det aldrig något vattenprov och jag mejlade om detta (telefonerna svarar de inte i) och fick svar att det brukar ta 3-5 arbetsdagar så något måste gått snett och de skulle skicka ut nytt material. Nu 4 juli har vi fortfarande inte fått något och de svara inte på mail eller telefon. Jag har läst Facebook-recensioner nu att det är fler som blivit utsatta för samma sak”
”Helt oseriöst företag borde låsas in tar betalt men utför inte det som de avtalat rent bedrägeri”
”Företaget har en hemsida som ser serös ut. De svarade på mail när jag skrev att jag inte fått provmaterial för vattenprover. Jag har skrivit tre gånger med det kommer inget, bara ursäkter. Jag har betalat för provet”
”Reklam för vattenanalyser på webben med betalning i förskott. Ingen leverans eller återkoppling vid förfrågan vad som orsakat förseningen. Kontaktpersoner i mailet från företaget … utlovar leverans inom 2 dagar. En månad senare fortfarande total tystnad från företaget”
”Jag har beställt kit för att testa vårt vatten. Betade tyvärr i förskott via Swish. … Vi borde ha läst recensioner på detta bluffbolag. Det verkar vara många som drabbats.”
”… betalat via swish. Ej fått några analysflaskor hemskickade. Ringt flera gånger får inget svar endast telefonsvarare. Lämnat meddelande men de återkopplar inte”
”Har beställt vattenprover som aldrig levererades och företaget går inte att nå via mail, telefon … . Har betalt via swish för prover till två vattenbrunnar”
”Jag betalade för en mikrobakteriell vattenanalys för min grävda brunn. Då ska ett provkit skickas ut men detta kom aldrig. Efter cirka 2 veckor hörde jag av mig via mail, något telefonnummer hittade jag ej. Fick besked att något blivit fel och att det skulle skickas ett nytt. Detta kom aldrig heller. Efter ytterligare förfrågan ville jag ha pengarna tillbaka. Blev lovad detta men har ej fått några pengar trots påtryckningar.”
Enligt Skatteverket har Svenska Vattenlaboratorium AB inte varit momsregistrerade i år eller förra året. De har enligt myndigheten under den tiden inte heller varit registrerade för F-skatt.
LÄS MER: Ny anmälan mot Svenska Vattenlaboratorium AB
LÄS MER: Konsumenter anmäler Svenska Vattenlaboratorium och sajten vattenlab.se till Konsumentverket
HÅKAN FRISELL
Fakta:
Svenska Vattenlaboratorium AB.
Omsättning: 1.5 miljoner kronor (2020-04).
Resultat: minus 357 000 kronor.
Antal anställda: 2.
Svenska Vattenlaboratorium AB tycks ingå i en "koncern" med Novumiter AB och Peter Larsson Förvaltning i Böle AB.
Novumiter AB.
Avregistrerat i momsregistret och saknar F-skatt.
Omsättning: 0.
Resultat: minus 15 000 kronor (2020).
Antal anställda: ingen uppgift.
Peter Larsson Förvaltning i Böle AB.
Har aldrig varit registrerat i momsregistret och saknar F-skatt.
Omsättning: 0 (2021-04).
Resultat: minus 13 000 kronor.
Antal anställda: ingen uppgift.
På sajten vattenlab.se anges organisationsnumret 960313-XXXX. Det tycks gå till en privatperson som äger alla aktier i Svenska Vattenlaboratorium AB.