Anora investerar i ISH
Det danska företaget ISH, som tillverkar alkoholfria drycker, meddelar att spritföretaget Anora tar en aktiepost på 26 procent och blir minoritetsaktieägare. Affären är enligt uppgift värd 5 miljoner EUR. Anora planerar enligt uppgift även att distribuera alkoholfria drycker från ISH i Sverige, Norge och Finland.
“ISH är en innovatör med en mycket imponerande meritlista. Det är fantastiskt med en företagspartner som verkligen drivs av tron på sin produkt, precis som vi på Anora gör. Alkoholfria och låg-alkoholhaltiga drycker är en viktig och växande kategori för oss och vi är otroligt glada över att kunna utveckla kategorin tillsammans.” säger Pekka Tennilä som är vd i Anora, enligt ett pressmeddelande.
Morten Sørensen som grundade ISH är glad idag.
“När jag startade ISH för ungefär fyra år sen, som en av de allra första inom NA-kategorin, var det med en ambition att göra det enkelt att dricka klokt. Genom partnerskapet med Anora, som förstår vårt syfte – får vi möjlighet att nå ut med våra produkter till fler konsumenter vilket gör mig väldigt glad. Som grundare är det här ett stolt ögonblick”, säger han, enligt pressmeddelandet.
Enligt uppgift väntas alkoholfri sprit växa snabbt de närmaste åren.
”Trots att det fortfarande är en liten kategori jämfört med den globala alkoholmarknaden så väntas volymen av alkoholfri sprit växa med i genomsnitt 15 procent årligen mellan 2021 och 2025”, skriver ISH i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
LÄS MER: Tre nya alkoholfria från ISH Spirits