Wise Europe stoppar cardata.se
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har många konsumenter anmält till Konsumentverket att de känner sig lurade av sajten cardata.se och Informatica i Lettland. Nu meddelar betaltjänsten Wise Europe, som sajten använt sig av, att man sätter stopp.
”Safety and security are paramount at Wise and we are truly sorry to hear about the scam people have fallen victim to. Immediately after becoming aware, we deactivated the profile”, a spokesperson of Wise says today in a mail to FoodMonitor.
”Generally, we advise those affected to contact their bank and report they have fallen to a scam to help recover money where possible.”
Översättning till svenska:
”Säkerhet och trygghet är av största vikt hos Wise och vi är verkligen ledsna att höra om det lurendrejeri som människor har blivit offer för. Direkt efter att vi blev medvetna avaktiverade vi profilen”, säger en talesperson för Wise idag i ett mejl till FoodMonitor
"Generellt råder vi de drabbade att kontakta sin bank och rapportera att de har fallit för ett lurendrejeri för att hjälpa till att få tillbaka pengar där det är möjligt."
/FoodMonitor
LÄS MER: 111 anmälningar mot cardata.se till Konsumentverket
Har du uppgifter om cardata.se och de personer som står bakom? Skriv då gärna en rad till redaktionen @ foodmonitor.se. Du får gärna använda en anonym mejladress om du vill.