polisen2023-04-21
Polis brände av vådaskott på Quality Hotel Globe Stockholm
En polis som förra månaden bodde på hotellet Quality Hotel Globe Stockholm avlossade ett vådaskott som gick ner i golvet på hotellrummet. Det framgår av en anmälan som en chef på lokalpolisområde Globen i dagarna gjort.
”Medarbetaren som är inlånad för tjänstgöring i Stockholm kommer till sitt hotell torsdag kväll (ska gå i tjänst under fredagen). När personen ska plocka isär vapnet (Glock) krävs det att man genomför en blindavfyrning. Då brinner ett vådaskott av. Skottet går ner i golvet på hotellrummet. Under golvet finns betong vilket gör att kulan fastnar i betongen och ingenting mer händer”, skriver chefen.
”Medarbetaren kontaktar ledningscentralen och yttre befäl Po Syd kommer till platsen. Medarbetaren har nyligen tilldelats det nya tjänstevapnet (Glock). En polisanmälan upprättad internt samt en tillbudsanmälan i LISA-systemet. Vapen är skickat till vapenverkstad för kontroll. Medarbetare är omhändertagen av skyddsorganisationen i Stockholm samt på sin lokala hemstation.”
Enligt Nordic Choice Hotels var det aldrig någon risk att kulan skulle ha tagit sig igenom till det underliggande hotellrummet. Bolaget har inga synpunkter på polisens agerande.
– Vi lägger inte oss i polisens hantering av deras tjänstevapen och deras policy kring detta, säger Jonathan Blom som är presskommunikatör på Nordic Choice Hotels och som inte ytterligare vill kommentera händelsen.
Quality Hotel Globe Stockholm uppger på sin sajt att man har 527 hotellrum och 18 konferensrum och är Stockholms tredje största konferenshotell.
HÅKAN FRISELL
LÄS MER: Vissa poliser behöver ha bättre vapendisciplin
Foto: FoodMonitor.

t20