ikeaimg_4830
Kritik mot IKEA´s mat i Spanien
Enligt webbtidningen sydkusten.es har IKEA stora problem med renligheten och den mat bolaget säljer i sin butik i Málaga på den spanska sydkusten.
”Intrycket är minst sagt botten”, skriver Mats Björkman hos Sydkusten.
 
Enligt Sydkusten förekommer det ofta i IKEA´s butik i Málaga att borden är smutsiga trots att restaurangen är halvtom. Det händer också att ketchupen till varmkorven är slut i flera veckor. Kunderna får nöja sig med senap.
 
Besökare på serveringen har enligt tidningen ”kunnat konstatera att det stora tider på dygnet är omöjligt att finna ett rent bord”.
 
Sydkusten.es är extra besviket på IKEA i Málaga då tidningen förärat butiken med utnämningen ”Årets svensk på Costa del Sol 2007”.
 
Sedan dess har det gått utför. Nu anser tidningen att det finns risk för att svenskheten i området kommer på skam.
 
Tidningen tycker också att bolaget blivit girigt.
 
Etablerade leverantörer av livsmedel har ”bytts ut mot IKEA:s eget – och avsevärt sämre – märke”, skriver tidningen.
  
Det har till och med bildats en grupp på Facebook av utlandssvenskar som är kritisk mot IKEA´s mat. Deras sida heter "Bring REAL food back to IKEA Swedeshop". 
 
Men IKEA håller inte med om att de egna märkesvarorna är sämre.
  
”Produkterna i det som heter Swedish Food Market håller på att bytas ut. De nya produkterna är egna IKEA märkesvaror som är framtagna efter svenska recept och traditioner av noga utvalda leverantörer”, skriver IKEA´s pressansvarige Ylva Magnusson i en kommentar.
 
/FoodMonitor