kIMG_3170
Kajen festival i Karlstad: bojad kvinna, avvisningar, fylleri och plankande – men över lag bra stämning
KOMMENTAREN I dagarna gick festivalen Kajen festival i Karlstads av stapeln – arrangerad av Bröderna Olsson. Det var över lag en mycket bättre stämning än förra året – då tillställningen var rent ut sagt bedrövlig. Trots det var det även i år en hel del avvisanden och fylleri. Det ska enligt uppgift även ha varit ett antal personer som plankat in.
Kajen93
På fredagen, då bland andra Miss Li och Hooja uppträdde, var det många berusade som segnade ner runt evenemanget. Ambulans var på plats. Vi kunde även se en kvinna som av någon anledning hölls bojad av polisen. Ordningsvakter avvisade ett antal personer från platsen. En del mer bryskt än andra.
Kajen23
På lördagen, då bland andra Sven-Ingvars och Molly Sandén uppträdde, var det påtagligt mindre fylleri – men enligt en säkerhetskälla var det folk som hela kvällen plankade in. Det hålet täppte man sedermera till. Även förra året var det stora säkerhetshål.
kIMG 3160Polisen, ordningsvakterna och annan säkerhetspersonal på plats tycks så här långt ha gjort ett bra jobb. Vi kunde även se civilpoliser spana på tillställningen med kikare.
FoodMonitor har frågat polisen om facit för evenemanget, alltså antal LOB och liknande, men ännu inte fått något svar. Presstjänsten på polisområde Bergslagen har inte varit hjälpsam med detta utan vi väntar på svar från myndighetens registrator.
DENNA ARTIKEL UPPDATERAS LÖPANDE!
HÅKAN FRISELL
LÄS MER: Utbredd fylla och inkompetens på Kajen festival i Karlstad – många avvisningar – stora säkerhetshål – men få polisingripanden
LÄS MER: Öla, öla, öla – besökare föll som käglor – nytt fyllearrangemang av Bröderna Olssons
Bilderna: från Kajen festival i Karlstad. Foto: FoodMonitor.