flerfroMjukt från Wasa
Wasa, som tillverkat sitt välkända knäckebröd sedan 1919, meddelar att man nu lanserar mjukt bröd. Brödet finns i sex olika varianter som är fyllda med fullkorn och fröer. Brödet bakas på surdeg och fem av smakerna är nyckelhålsmärkta.
 
”För två år sedan ändrades de svenska kostråden för bröd och fullkorn. Ambitionen med förändringen är att konsumenten i första hand ska välja fullkorn när man väljer bröd, gryn, pasta, ris och flingor. En enig forskarkår pekar också på att vi människor mår bra av att äta fullkornsprodukter eftersom det bidrar både till bättre hälsa och bland annat minskar risken för hjärtsjukdomar”, skriver Wasa i ett pressmeddelande.  
 
De nya mjuka bröden har utvecklats med detta i åtanke. Bröden har en hög andel fullkorn och näringsvärdena har balanserats på nyttiga nivåer. Utvecklingsarbetet har inneburit att fem av smakerna får märkas med det gröna nyckelhålet eftersom de innehåller så stor mängd fibrer och låga sockerhalter. Bröden bakas med surdeg för smakens skull, meddelar man.
 
De nya smakerna är: ljus fullkorn, mörk fullkorn, solrosbröd, morot & solros, flerfrö samt multikorn.
 
/FoodMonitor