Jordbruksverket meddelar att slakten av ekologiskt hållna nötkreatur minskade med 2 procent förra året jämfört med föregående år. 15 procent av den totala nötkreatursslakten förra året var av ekologiska nöt.
Sajten hotels.com meddelar att man rekryterar sin första Chief Buffet Officer, CBO, någonsin. Tanken är att en person som vinner en tävling, som öppnar imorgon, får recensera hotellfrukostbufféer runtom i Sverige. Foto: Hotels.com.
Slaktsvin med stor ansiktsböld upptäckt på Gotlands Slagteri
Trots att ett slaktsvin hade en stor böld i ansiktet så transporterades den i slutet av förra månaden till slakt på slakteriet Gotlands Slagteri AB i Visby. Det framgår av en anmälan till länsstyrelsen som en offentlig veterinär, OV, gjort och som nu blivit offentlig.
Kronfågel registrerar tillverkning av växtbaserade produkter
Kycklingslakteriet Kronfågel AB i Valla har denna vecka anmält till Livsmedelsverket att man planerar att starta ”tillverkning av växtbaserade produkter i befintlig RTE-anläggning (ready to eat)” med början den första oktober. Registreringen av förändringen i anläggningen har skrivits under av Kronfågels vd Mats Hedlund. Foto: FoodMonitor.
OV: går inte att säga var 129 slaktkycklingar dog av värmeslag
I slutet av förra månaden upptäckte en officiell veterinär, OV, som är stationerad på Torsåsens Fågelprodukter AB i Falkenberg 129 slaktkycklingar som misstänks ha dött av värmeslag. Men det går enligt OV inte att fastställa var djuren dog eller vem som är ansvarig. Det framgår av en anmälan till länsstyrelsen som nu blivit offentlig.