slIMG_0408
Nytt år ny skräcktransport till skandalslakteriet Håkantorp Slakteri
I dagarna upptäckte en officiell veterinär, OV, på nytt ihjälkvävda höns i en transport till skandalslakteriet Håkantorp Slakteri AB i Vara. Det var enligt OV, som vid tidigare fall, att ventilationen slutade fungera som orsakade dödligheten. Länsstyrelsen Västra Götaland har sekretessbelagt uppgiften om hur många höns som dog vid det aktuella tillfället.
”Vid levandedjurbesiktning av fåglar från … upptäcktes av officiell veterinär att … (antalet sekretessbelagt av länsstyrelsen /red) höns är döda vid avlastning från en släpvagn … (sekretessbelagt av länsstyrelsen /red). Det konstaterades vid obduktion att höns dog på grund av kvävning eftersom ventilationen av släpvagnen slutade att fungera. Alla döda fåglarna var varma i kroppen. Detta fordon hade varit uppstallat på slakteriet mer än en timme. Länsstyrelsen informeras per rutin om händelserna som bedöms ha inträffat på transporten (vid lastning av fåglarna hemma på gården)”, skriver OV i anmälan.
Håkantorp Slakteri har tidigare meddelat att man vägrar att svara på frågor från FoodMonitor.
HÅKAN FRISELL
LÄS MER: Inkompetent personal gör att höns fortsätter att lida och dö i transporter till skandalslakteriet Håkantorp Slakteri
LÄS MER: Ännu en skräcktransport till skandalslakteriet Håkantorp Slakteri – 153 höns kvävdes ihjäl
LÄS MER: Ny skräcktransport med höns till Håkantorp Slakteri – 300 kvävdes ihjäl
LÄS MER: Mycket hög transportdödlighet upptäckt på skandalslakteriet Håkantorp Slakteri – ”i många av burarna var samtliga fåglar döda”
LÄS MER: Massdöd upptäckt på skandalslakteriet Håkantorp Slakteri – upp till 10 döda höns av totalt 11 per bur
LÄS MER: OV: skadade och sjuka höns levererades till Håkantorp Slakteri
Foto: FoodMonitor.

t20