Stockholms stad ansöker om utdömande av vite mot Bröd & Salt Bageri
Som FoodMonitor berättat om tidigare så hotades i februari Bröd & Salt Bageri AB:s restaurang på Skeppsbron i Stockholm med ett föreläggade vid vite för brister i livsmedelshanteringen. Nu har livsmedelskontrollen på Stockholms stad beslutat att ansöka om utdömande.
”Miljö- och hälsoskyddsnämnden yrkar att förvaltningsrätten utdömer försuttet vite om 25 000 kronor för Bröd & Salt Bageri AB, med organisationsnummer 556927-5695”, skriver myndigheten i sin ansökan som man i dagarna skickat till Förvaltningsrätten i Stockholm.
Ansökan kommer efter det att Stockholms stad vid en uppföljande kontroll av restaurangen bland annat ska ha konstaterat att räkor, tonfisk, kyckling, rödbetsbiffar, grönsaksbiffar och pasta med pesto i salladsbaren hade en temperatur på cirka 11 grader Celsius, trots att laxen, räkorna och tonfisken enligt restaurangens egen rutin enligt uppgift skulle hålla en temperatur som var lägre än 4 grader Celsius. De andra livsmedlen skulle hålla en temperatur som var lägre än 8 grader Celsius. Värst var det med den varmrökta laxen som hade en temperatur på 13 grader Celsius när den skulle varit lägre än 4 grader Celsius.
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.