Stockholms stad ansöker om utdömande av vite mot Bröd & Salt Bageri
Som FoodMonitor berättat om tidigare så hotades i februari Bröd & Salt Bageri AB:s restaurang på Skeppsbron i Stockholm med ett föreläggade vid vite för brister i livsmedelshanteringen. Nu har livsmedelskontrollen på Stockholms stad beslutat att ansöka om utdömande.
”Miljö- och hälsoskyddsnämnden yrkar att förvaltningsrätten utdömer försuttet vite om 25 000 kronor för Bröd & Salt Bageri AB, med organisationsnummer 556927-5695”, skriver myndigheten i sin ansökan som man i dagarna skickat till Förvaltningsrätten i Stockholm.
Ansökan kommer efter det att Stockholms stad vid en uppföljande kontroll av restaurangen bland annat ska ha konstaterat att räkor, tonfisk, kyckling, rödbetsbiffar, grönsaksbiffar och pasta med pesto i salladsbaren hade en temperatur på cirka 11 grader Celsius, trots att laxen, räkorna och tonfisken enligt restaurangens egen rutin enligt uppgift skulle hålla en temperatur som var lägre än 4 grader Celsius. De andra livsmedlen skulle hålla en temperatur som var lägre än 8 grader Celsius. Värst var det med den varmrökta laxen som hade en temperatur på 13 grader Celsius när den skulle varit lägre än 4 grader Celsius.
LÄS MER: Bröd & Salt Bageri hotas med vite
FoodMonitor söker Bröd & Salt Bageri.
/FoodMonitor
LÄS MER: Fortsatta fågelproblem på Bröd & Salt Bageri – uppgifter
LÄS MER: Nytt förbud mot Bröd & Salt Bageri AB och ”Swedish Fika Choklad”
LÄS MER: Förbud: konsument misstänkt skadad av fjäder i kakan "Swedish Fika Choklad" – fågel flög omkring på Bröd & Salt Bageri AB
LÄS MER: Bröd & Salt Bageri AB förbjuds att kyla ned livsmedel
LÄS MER: Bröd & Salt Bageri AB förbjöds att släppa ut drycker från Playe AB
LÄS MER: Celiakiförbundet kritiserar Bröd & Salt för märkning om gluten i kakorna Swedish Fika