Är det säkert att äta julskinka från Kils Slakteri?
LEDARSTICK Som FoodMonitor berättat om tidigare så klustrade listera som påträffats på charkbolaget Kils Slakteri AB i Kil exakt med humanfall. Detta efter det att myndigheter utrett tre sjukdomsfall hos konsumenter, varav två dödsfall. Nu håller charkbolaget på med att tillverka julskinka. Är den säker för konsumenter att äta?
Jag frågar mig det eftersom Kils Slakteri har under en lång tid, enligt Livsmedelsverket, sonika struntat i att provta och analysera listeria. 
Nu tycks man börjat med det. Men det var först efter det att Livsmedelsverket tidigare denna månad tvingat charkbolaget till det med ett förbud.
Innan sjukdomsfallen med de två dödsfallen den senaste tiden ska Kils Slakteri i år inte låtit göra en enda listera-analys. Det är fullständigt bedrövligt. Det är att leka med kundernas liv.
HÅKAN FRISELL
LÄS OCKSÅ: Listeria på Kils Slakteri ”klustrar exakt med humanfall”
LÄS OCKSÅ: Livsmedelsverket: snusk på Kils Slakteri
LÄS OCKSÅ: Livsmedelsverket: Kils Slakteri AB uppfyller inte lagstiftningens krav om livsmedelsinformation och mikrobiologiska kriterier