Har en djurbonde försökt att dölja sin undermåliga hantering av nötkreatur, eller försökt undvika prisavdrag, genom att raka kraftigt förorenade djur innan slakt? En officiell veterinär, OV, på slakteriet Skövde Slakteri AB i Skövde tycks nyligen ha funnit tecken på det.
O’Learys vidtar åtgärder och uppmanar politikerna att agera
CORONA Restaurangkedjan O’Learys meddelar att man på grund av spridningen av coronaviruset nu vidtar en rad åtgärder. Man uppmanar samtidigt politikerna att agera.
SLU får 64 miljoner för att göra Sveriges livsmedelssystem mera hållbart och resilient
Sveriges landbruksuniversitet, SLU, meddelar att man får 64 miljoner kronor från Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistram, för att forska om ett hållbart och resilient livsmedelssystem. SLU leder forskningsinsatsen tillsammans med forskningsinstitutet RISE och Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.
YouGov: ”Svenskarna har lägst förtroende för myndigheternas hantering av coronaviruskrisen i Norden”
CORONA Undersökningsbolaget YouGov meddelar att hälften av svenskarna inte tycker att regeringen hanterar coronavirusproblemet på ett bra sätt. Resultatet baseras på en undersökning som gjorts med 1 016 svenskar under perioden 11 till 16 mars. Foto: FoodMonitor.
Doktorand på SVA: låg förekomst av Mycoplasma bovis i mjölkbesättningar i Sverige
Doktoranden Emma Hurri vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har visat att förekomsten av bakterien Mycoplasma bovis generellt är låg bland landets mjölkkobesättningar. Resultatet kommer efter det att doktoranden, tillsammans med Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och Växa Sverige under vintern gjort en anonym tankmjölksundersökning.