Fazer presenterar nyheter i choklad- och kexhyllan
PRODUKTNYTT Livsmedelsföretaget Fazer meddelar att man startar året med att presentera två chokladnyheter och två kaknyheter. Med Karl Fazer Kina Rispuffar kombinerar bolaget två varumärken i en produkt. Foto: FoodMonitor.
Mycorena och ICA ska samarbeta om testlansering av nya produkter
Utvecklingsbolaget Mycorena AB i Göteborg meddelar att man idag tillkännager ett samarbete med ICA för testlansering av nya produkter. Mycorena vill på det här sättet ta steget att bli ett globalt proteinvarumärke.
Malmö universitet meddelar att professor Marité Cárdenas arbetar på att utveckla en ny process för att tillverka näringsrik vegansk ost. Den veganska ost ... Foto: Håkan Röjder, Malmö universitet.
Vad hände med kycklingarna från Östergård Kyckling AB?
I slutet av förra månaden hände något med 570 slaktkycklingar som transporterades från Östergård Kyckling AB i Simrishamn till slakteriet Torsåsens Fågelprodukter AB i Falkenberg. En resa som är på minst cirka 24 mil. Var det för kallt för djuren? En officiell veterinär, OV, har gjort en anmälan som Länsstyrelsen Kalmar sedan maskerat hårt.
Så gjorde Kronfågel med ärende med kund som reklamerade rå kyckling
I december förra året kontaktade en kund kycklingslakteriet Kronfågel i Valla med en reklamation angående en rå kycklingbit i en produkt. Totalt handlade det om en batch med 4 393 kilo kyckling med bäst före dag den 17 april i år.
Uppsala universitet: även grodors barn och barnbarn påverkas av det hormonstörande ämnet linuron
Uppsala universitet meddelar att det hormonstörande ämnet linuron påverkar grodor i generationer – inte bara de som utsätts för det som yngel. Detta enligt en ny studie som forskare vid Uppsala universitet och Stockholms Universitet publicerar i tidskriften Science of The Total Environment.
Veterinär: slaktsvin var så misskötta att de hade ”gödselbark”
Tidigare denna månad upptäckte en officiell veterinär, OV, slaktsvin på slakteriet KLS Ugglarps AB i Trelleborg som var så förorenade att de hade ”gödselbark” på sina ryggar. OV larmar om brister i djurvälfärden. Det framgår av en anmälan till länsstyrelsen som nu blivit offentlig.
Jordbruksverket meddelar att den totala invägningen av mjölk ökade med 2.5 procent förra året jämfört med året innan. Det blev mer grädde, ost, smör och syrade produkter.